Å huske på når du velger AC på nett – gratis sparte penger

I forkant av sommeren er det mange som vurder aircondition, når minnene om fjorårets varme og klamme sommernetter gjør at både portable og stasjonære klimaanlegg får en liten salgstopp.

De fleste begynner selvfølgelig med å se etter alternativer på nett, og da er det greit å gå systematisk til verks. Her er det mye penger å spare, samtidig som du må sørge for at du velger et alternativ om virkelig oppfyller behovene dine.

Varmepumpe
Luftvarmepumper er med i de fleste norske oversikter over aircondition som er gode kjøp. Det er ikke uten grunn, en standard luftvarmepumpe fungerer nemlig også utmerket som en aircondition med kjøling om sommeren.

Pumpen kjører helt enkelt «baklengs» og flytter varme innefra, istedenfor utenfra. Fordelene med å velge varmepumpe er mange:

Selve varmepumpen vil spare store mengder strøm i løpet av vinteren, forutsatt at den erstatter standard elektriske panelovner. En varmepumpe er helt enkelt en mye mer effektiv måte å gjøre om elektrisitet til varme på.

Du samler to funksjoner i en maskin, noe som gjør at du sparer plass. Det er ikke alltid like enkelt å plassere en aircondition slik at luftutslippet passer godt med vinduer eller dører, og da er det veldig greit å ha alt i en og samme enhet. Det betyr også at du kan benytte eventuelle fjernstyringsmuligheter og apper om sommeren.

Varmepumper er også montert fast på vegg eller gulv, noe som gjør at du sparer plass sammenlignet med en frittstående aircondition plassert på gulv.

Luftvarmepumper har også høy kapasitet, selv sammenlignet med store frittstående aircondition-modeller.

Samlet betyr dette selvfølgelig også at du kan spare mye tid og penger på å velge en kombinert løsning.

Frittstående separat aircondition
I noen tilfeller vil det likevel være aktuelt med en frittstående aircondition, også i Norge. Da finnes det mange flyttbare modeller på hjul, som er aktuelle når det er nødvendig med midlertidig kjøling. Pass på å velge en modell som faktisk har skikkelig kjøling, og som ikke for eksempel bare sirkulerer fuktig luft.

I tillegg er det smart å tenke nøye igjennom plassering. Det er særlig utlufting som kan være litt vanskelig, med tanke på at mange modeller egentlig er best tilpasset «amerikansk» vinduer som skyves opp og ned.

Det finnes likevel en del greie adapter, slik at frittstående modeller med litt kreativitet kan gjøre god nytte i de aller fleste norske boliger og rom.
Artikkel
Konkurranse Guide
Copyright © 2013 - 2023 KonkurranseGuide.no - Sidekart
Om oss
Gratis vareprøver
Beste Konkurranser
Konkurranseguide.no
Gratis sparte penger