Gjør et godt kjøp – spar penger når du handler lamper på nett

Det er selvfølgelig ingen overraskelse at du kan spare mye penger på å handle lamper på nett, i 2022 gjelder det praktisk talt alle produktkategorier. Fra dagligvarer til biler, netthandel er førstevalget for svært mange. Det gjelder også når du skal handle en ny lampe, det er alltid lurt å se på nett først.

Gigantisk utvalg og transparente priser
Norge er et relativt lite marked, noe som resulterer i et begrenset utvalg i de relativt få faghandelsbutikkene som finnes i landet. Det er helt enkelt svært vanskelig å matche utvalget til en nettbutikk med sentral logistikk.

Hos Lampegiganten finner du et utrolig stort utvalg, med lamper innenfor alle prisklasser, design og kategorier du kan tenke deg. Designlamper fra Louis Poulsen til over hundretusen, eller enkle lamper og lyskilder for under hundrelappen? Valget er ditt.

Når du handler lamper på nett, er det også enkelt å sammenligne priser og alternativer. Det betyr at du kan finne den absolutt beste prisen for et gitt produkt, men det legger også til rette for fornuftige kjøp innenfor en kategori eller designretning.

For eksempel kan det være at du oppdager et rimeligere alternativ til den eksklusive designlampen du så på først, kun fordi det er så enkelt å utforske forskjellige kategorier og design.

Integrerte lyskilder eller tradisjonelle pærer?
Mange moderne lamper har integrerte LED-lyskilder, noe som helt konkret betyr at det ikke finnes noen pære som kan skiftes ut. Denne utviklingen skaper debatt, og det finnes delte meninger om hvor heldig det er at hele armaturen må skiftes ut når lyskilden slutter å fungere.

  • En LED-lyskilde har svært lang levetid sammenlignet med tradisjonelle glødepærer eller halogen. Det betyr at lyskilden i mange tilfeller har like lang forventet levetid som selve armaturen eller lampen. Et motargument kan være at designlamper tegnet på tidlig 1900-tall fortsatt er aktuelle i dag, delvis takket være utskiftbare lamper.

  • Å integrere LED-belysningen i lampen fjerner dessuten behovet for både sokkel, selve kuppelen i en rund lyspære og andre deler. Det betyr sparte materialer.

  • I noen tilfeller vil en lampe konstruert rundt selve LED-lyskildene også legge til rette for bedre kjøling, noe som kan gi lengre levetid. For høy temperatur er den største fienden til elektronikken i en LED-lyspære.

Det finnes altså ikke noe klart fasitsvar, selv om det må sies at det er en god del faktorer som teller til fordel for integrert LED.

Kjøp smarthjemløsningen på nett
Når du handler lamper på nett, er det også enklere å danne seg et bilde av de tilgjengelige alternativene for smart styring av lamper og belysning.

Mange forskjellige merkevarer, standarder og økosystemer konkurrerer om oppmerksomheten, derfor er det nødvendig å legge ned litt tid på å velge en løsning som passer akkurat deg.

Som en tommelfingerregel er det greit å holde seg til et økosystem som er kompatibelt med det operativsystemet du benytter på mobilen, enten iOS eller Android. Velg også gjerne produkter som er basert på en åpen protokoll, slik at du gjør et mest mulig fremtidssikkert kjøp.
Artikkel
Konkurranse Guide
Copyright © 2013 - 2023 KonkurranseGuide.no - Sidekart
Om oss
Gratis vareprøver
Beste Konkurranser
Konkurranseguide.no
Lamper på nett