Med en god kjøkkenvekt blir det enklere å lage rimelig mat selv

Å lage mat fra bunnen av kan være både morsomt, smart og rimelig. Du har full kontroll over ingrediensene, samtidig som du lærer nye ting og får en skikkelig mestringsfølelse.

Dessuten vil det alltid være rimeligere å lage mat selv, sammenlignet med å spise ute eller å kjøpe ferdigmat. Med en god kjøkkenvekt blir kokkeleringen mye enklere.

Derfor er det viktig med riktige mål
Det finnes selvfølgelig noen matretter som du kan lage helt uten verken vekt eller annet måleutstyr, men det er ikke uten grunn at de aller fleste oppskrifter inneholder en god del nøyaktige angivelser av ingrediensene som skal benyttes. Med en god kjøkkenvekt trenger du ikke å gjette, og det blir mye enklere å følge ulike oppskrifter på en god måte.

Korrekte forhold mellom ulike ingredienser påvirker selvfølgelig smaksopplevelsen, men i noen sammenhenger kan nøyaktige mål være helt avgjørende for at retten i det hele tatt skal være spiselig.

For eksempel er gode oppskrifter på italiensk pizzadeig basert på pinlig nøyaktige mål når det gjelder både mel, gjær og andre ingredienser. Korrekt vekt kan være forskjellen mellom suksess og fiasko.

Mindre søl og rot med en god vekt
Du kan selvfølgelig bruke en omregningstabell mellom gram og desiliter til noen oppskrifter, og for enkelte ingredienser vil det også gi god nøyaktighet. Samtidig kan en kjøkkenvekt og bruk av vekt som mål være veien til et litt ryddigere kjøkken.

Hvis du for eksempel plasserer bakebollen på vekten først, kan du trykke på knappen for nullstilling eller «tare», slik at vekten viser null.

Etter det kan du tilsette ingredienser, og eventuelt også nullstille mellom de ulike ingrediensene – slik at du helt enkelt kan bruke vekten som målebeger til praktisk talt alle ingredienser i oppskriften. Derfor er en god vekt en enkel og smart løsning på når du skal lage mat som er både smakfull, næringsrik og rimelig.
Artikkel
Konkurranse Guide
Copyright © 2013 - 2023 KonkurranseGuide.no - Sidekart
Om oss
Gratis vareprøver
Beste Konkurranser
Konkurranseguide.no